1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας
1 δέμα σπαράγγια καθαρισμένα, κομμένα
1 κούπα φρέσκο αρακά καθαρισμένο (ή κατεψυγμένο)
4-5 καρδιές αγκινάρας
1/2 κούπα σάλτσα πέστο
Λίγο φρέσκο βασιλικό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Προσθέτουμε αλάτι και όταν κοχλάσει ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Πέντε λεπτά πριν ετοιμαστούν τα μακαρόνια προσθέτουμε τον αρακά, τις αγκινάρες και τα σπαράγγια. Σουρώνουμε και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά μας με το πέστο. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε.
Σημείωση: Φυσικά, για να είναι η Ανοιξιάτικη Μακαρονάδα μας νηστίσιμη, θα πρέπει να είναι νηστίσιμο και το πέστο! Θα το φτιάξουμε δηλαδή, χωρίς παρμεζάνα.