2 κόκκινα μήλα
2 πράσινα μήλα
3 μπανάνες
48 φράουλες
16 κομματάκια ανανά ή 1 κονσέρβα ανανά
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
4 κουταλάκια ζάχαρη
Πλένουμε καλά τα μήλα και τα αφήνουμε με τη φλούδα τους. Κόβουμε κάθε μήλο στα τέσσερα, και κάθε τέταρτο στη μέση. Κόβουμε την κάθε μπανάνα σε έξι κομμάτια. Βγάζουμε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει κονσέρβα ανανά κόβουμε σε κομμάτια τις ροδέλες σε μέγεθος ώστε να μπορούν να τρυπηθούν χωρίς να σχιστούν από το καλαμάκι.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά με αυγοδάρτη ή μίξερ το χυμό του λεμονιού με τη ζάχαρη. Βουτάμε ένα είδος φρούτου τη φορά (ξεκινώντας από τις μπανάνες και συνεχίζοντας με τα μήλα και τα άλλα φρούτα) φροντίζοντας να καλυφθούν από όλες τις πλευρές τους με τον χυμό. Περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια τα φρούτα μας. Πρώτα μια φράουλα, μετά το κόκκινο μήλο, την μπανάνα, άλλη μια φράουλα, τον ανανά, το πράσινο μήλο και άλλη μια φράουλα. Μπορείτε βέβαια να πειραματιστείτε με την σειρά των φρούτων και να φτιάξετε τον χρωματικό συνδυασμό που σας ικανοποιεί περισσότερο.
Είναι ιδανικό για ελαφρύ επιδόρπιο σε τραπέζι, για να το σερβίρετε σε φίλους ή τα παιδιά σας (προσοχή στα ξυλάκια) και επίσης χορταίνουν το μάτι τις ημέρες της νηστείας του Πάσχα!