2 μεγάλα αγγούρια ή 4 μικρά
1 κούπα ξύδι
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλάτι
1/2 κουταλάκι σιναπόσπορο
1/4 κουταλάκι κουρκουμά
Επιπλέον αλάτι
Πλένουμε σχολαστικά τα αγγούρια και τα κόβουμε σε λεπτές σχετικά ροδέλες ή με τον ειδικό κόφτη σε κύματα. Πασπαλίζουμε τις ροδέλες των αγγουριών με το επιπλέον αλάτι και τις ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα καλά. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε τα αγγούρια να κάτσουν για μισή με μία ώρα. Αν τα θέλουμε τραγανά τα αφήνουμε να καθήσουν περισσότερο χρόνο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας μαζί (εκτός από τα αγγούρια) με μία κούπα νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μόλις γίνει αυτό περιχύνουμε με το καυτό μείγμα τα αγγούρια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε βάζο με το ζουμί να τα καλύπτει και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο.