1 Kg τρυφερά αμπελοφάσουλα
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Καθαρίζετε τα φασολάκια από τις ίνες και τα πλένετε καλά. Βράζετε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα, προσθέτετε και βράζετε τα φασολάκια για 15 – 20 λεπτά και τα στραγγίζετε καλά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, αλευρώνετε τα φασολάκια και τα τηγανίζετε. Αποσύρετε το τηγάνι από τι φωτιά, και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με μαϊντανό, κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ.