Υλικά:
1 κιλό αμπελοφάσουλα
Τυρί μυζήθρα
Βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε από τις ίνες και το κοτσάνι τα αμπελοφάσουλα και τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 3-5 πόντων. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε καλά. Σε μια πιατέλα στρώνουμε τριμμένη μυζήθρα και από πάνω μια στρώση αμπελοφάσουλα. Ρίχνουμε ξανά μυζήθρα και επαναλαμβάνουμε τελειώνοντας με μυζήθρα. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει. Μόλις κάψει περιχύνουμε με αυτό την πιατέλα με τα αμπελοφάσουλα. Εξαιρετικό!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.