150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150γρ. ζαμπόν
150γρ. ελιές σε ροδέλες
80γρ. τριμμένο τυρί
4 αυγά
100ml γάλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι ακόμα
Αλάτι, πιπέρι
Σφουγγίζουμε το ζαμπόν να στεγνώσει καλά. Το αλευρώνουμε ελαφρά και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Στεγνώνουμε και τις ελιές και τις αλευρώνουμε και αυτές. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε το ζαμπόν, τις ελιές και το τυρί και ανακατεύουμε. Χρησιμοποιούμε την μακρόστενη αντικολλητική φόρμα για κέικ αφού προηγουμένως την περάσουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι και ρίχνουμε μέσα της τη ζύμη για το αλμυρό κέικ μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου.