5 φέτες ψωμιού για μπόμπα
6 φέτες σολομό καπνιστό
150γρ. κριμ τσιζ
5 τετραγωνάκια τετηγμένο τυρί Kiri
1 μεσαίο αγγούρι
1 κουταλάκι φρέσκο χυμό λεμονιού
Άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Υλικά για την γαρνιτούρα:
150γρ. κριμ τσιζ
4 τετραγωνάκια τετηγμένο τυρί Kiri
Κόκκινα και κίτρινα ντοματάκια τσέρυ
2-3 μικρά ραπανάκια
Σχοινόπρασο
Φρέσκο βασιλικό
Κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές ροδέλες με μαντολίνο. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το κριμ τσιζ με το τετηγμένο τυρί, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τον άνηθο. Στο πιάτο όπου θα σερβίρουμε την αλμυρή τούρτα σολομού βάζουμε την πρώτη φέτα του ψωμιού και πάνω της απλώνουμε το μείγμα του κριμ τσιζ. Απάνω του απλώνουμε τις ροδέλες αγγουριού και τέλος σκεπάζουμε με το επόμενο ψωμί. Πάνω του απλώνουμε το μείγμα του κριμ τσιζ και πάνω του στρώνουμε τις μισές φέτες του σολομού. Σκεπάζουμε με το ψωμί και επαναλαμβάνουμε την παραπάνω σειρά (αγγούρι και στο επόμενο ψωμί σολομό). Τέλος σκεπάζουμε με την τελευταία φέτα ψωμί για μπόμπα.
Τώρα θα ετοιμάσουμε τη γαρνιτούρα: Ανακατεύουμε το κριμ τσιζ με το τετηγμένο (από τα υλικά της γαρνιτούρας. Απλώνουμε στο πάνω μέρος του ψωμιού και γύρω γύρω από την τούρτα μας το μείγμα. Κόβουμε με μαντολίνο λεπτές φετούλες από τα ραπανάκια, κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα τα ντοματάκια, κόβουμε τα φρέσκα φύλλα του βασιλικού και τέλος κόβουμε σε διαφορετικά μήκη το σχοινόπρασο. Διακοσμούμε γύρω γύρω την τούρτα μας με όρθια τα φύλλα του σχοινόπρασου και το πάνω μέρος της με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε την αλμυρή τούρτα σολομού να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.