1 κούπα τυρί τσένταρ τριμμένο
3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές βούτυρο
Παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)
Αλάτι (προαιρετικά)
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το τυρί, το βούτυρο και το αλεύρι και τα δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο ζύμης και στη συνέχεια κόβουμε με το μαχαίρι σε λωρίδες καθέτως και οριζοντίως έτσι ώστε να πάρουμε τετραγωνάκια 1 x 1 εκατοστό και με οδοντογλυφίδα κάνουμε μια τρυπούλα στο κέντρο τους. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι αν τα θέλουμε αλμυρά ή με παπαρουνόσπορο και τα αραδιάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Καλή όρεξη!