4 αυγούλια
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
Πιπέρι και ρίγανη
Μια κούπα ελίτσες
Μια κούπα τυρί κατσικίσιο τριμμένο στο χέρι
1 καρότο στο ρεντέ
1 πιπεριά κομμένη καρεδάκια
250γρ. αλεύρι τύπου απ’
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και κάνουμε ένα χυλό… ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τις ελιές, το τυρί, το καρότο και την πιπεριά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και βάζουμε δύο κουταλιές από το μείγμα. Ψήνουμε στους 180° πάνω κάτω αέρα για 30′ περίπου μέχρι να γίνουν χρυσά.
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.