1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό
250γρ. σκληροτύρι Όλυμπος
Πιπέρι
Σε μια επιφάνεια εργασίας απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε στην μεγάλη του διάσταση στα δύο. Κόβουμε λεπτές λωρίδες στην άλλη διάσταση του φύλλου μας πάχους περίπου δύο εκατοστών έτσι ώστε να έχουμε μακριά παραλληλόγραμμα. Αλείφουμε καλά με ένα πινέλο χτυπημένο το αυγό με το πιπέρι. Πασπαλίζουμε με το τυρί και το πιέζουμε ελαφρά να κολλήσει κάπως. Στρίβουμε σε αντίθετες φορές την κάθε λωρίδα μας και αραδιάζουμε τα αλμυρά μπαστουνάκια μας σε αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε σαν συνοδευτικό ποτού ή φαγητού στο μπουφέ ή για κολατσιό ή για σνακ στη δουλειά κτλ.