1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. τυρί γραβιέρα τριμμένη
250 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
300 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 κουταλιά μπέικιν
Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
Υλικά για το πασπάλισμα:
Μαυροσούσαμο (μαυροκούκι) ή παπαρουνόσπορο ή κίτρινα τυριά
Σε μια λεκανίτσα δουλεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και λίγο αλάτι μαζί με το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ένα αυγό και τον κρόκο από το άλλο και ζυμώνουμε ξανά. Βάζουμε και τα τυριά και συνεχίζουμε για λίγο το ζύμωμα μέχρι να πάνε παντού. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ασπράδι από το δεύτερο αυγό και λίγο πιπέρι και ένα δάχτυλο νερό. Τα χτυπάμε καλά και με αυτά αλείφουμε από πάνω τα αλμυρά κουλουράκια. Πασπαλίζουμε ανάλογα με το γούστο μας ή δοκιμάζουμε διαφορετικά κουλουράκια και με τα τρία είδη, και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν. Καλή επιτυχία!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Τάσος, και τον ευχαριστούμε πολύ.