350γρ. κολοκυθάκια
250γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ.)
6 αυγά
50γρ. σκληροτύρι τριμμένο
8 κουταλιές λάδι
150γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
Ελάχιστο αλάτι (ή και καθόλου), πιπέρι
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι και τα χτυπάμε καλά στο μίξερ. Όταν το μείγμα μας γίνει ομοιογενές τότε προσθέτουμε το τυρί, τα κολοκυθάκια και το μπέικον. Βάζουμε το μείγμα για τα αλμυρά κεκάκια σε χάρτινες θήκες ή φορμάκια σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 210 βαθμούς για τουλάχιστον ένα τέταρτο της ώρας περίπου (εξαρτάται από το μέγεθος). Τα αλμυρά κεκάκια κολοκυθιού είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν.