1 κιλό αλεύρι Φαριν Απ
3 κολοκυθάκια τριμμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
350 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
180 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος λιωμένο
7 αυγά
300ml γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Ρίχνετε σε μια λεκάνη τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα πασπαλίζετε με αλάτι. Τα τρίβετε να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε κατόπιν το αλεύρι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε τη φέτα, το γάλα, το κασέρι, το πιπέρι και τα αυγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος. Τέλος ρίχνετε τα 2/3 από το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά. Τοποθετείτε το μίγμα σε 2 φόρμες καλά βουτυρωμένες με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε τα κέικ για 40 -50 λεπτά να ψηθούν μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Έφη Θυμιάκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!