Υλικά:
Αλάτι
Ξυνό (κιτρικό οξύ)
Ξύδι
Νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα κιλό ζεστό νερό διαλύουμε -ανακατεύοντας πολύ καλά- 70 γραμμάρια αλάτι, 50 γραμμάρια ξυνό και 250ml ξύδι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς η άλμη μας και μετά τη χρησιμοποιούμε για να συντηρήσουμε το σπιτικό τουρσί μας.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.