1/2 κιλό περίπου βρασμένα φασόλια
1 κεφάλι σκόρδου
2 κουταλάκια ελαιόλαδο ή και λίγο περισσότερο
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Αλάτι, πιπέρι
Ξεφλουδίζουμε το μεγαλύτερο μέρος του σκόρδου και κόβουμε την κορυφή του. Τυλίγουμε το σκόρδο με ένα αλουμινόχαρτο χωρίς να καλύψουμε την κορυφή του και το περιχύνουμε με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο. Το τυλίγουμε εντελώς και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Όταν το σκόρδο κρυώσει αρκετά το βγάζουμε από τις φλούδες του και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε τα φασόλια, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.