Υλικά:
Γιαούρτι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε ένα μέρος γιαούρτι και 3 μέρη νερό. Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί πλήρως το γιαούρτι μέσα στο νερό. Σουρώνουμε το μείγμα που έχει δημιουργηθεί και στο αϊράνι που έχει περάσει από το σουρωτήρι προσθέτουμε λίγο αλάτι ανάλογα με το γούστο μας. Διατηρείται στο ψυγείο για λίγες μέρες.
Το αϊράνι λέγεται επίσης και αριάνι.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.