1 1/2 κιλό, σε κομμάτια χωρίς το κόκαλο, αγριογούρουνο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα κρασί κόκκινο ξηρό
1 μεγάλο σε ρόδες καρότο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μέτρια ρίζα σε κομματάκια σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι αλεύρι
Υλικά για τη μαρινάτα:
1/2 κούπα λάδι
Κρασί και ξύδι (τόσο όσο να καλυφθεί το κρέας)
2 μικρά σε φέτες καρότα
1 μικρή σε κομματάκια ρίζα σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια μαϊντανό
2 φρέσκα σε κομματάκια κρεμμυδάκια
4 φύλλα δάφνη
10 κόκκους πιπέρι
Ετοιμάστε τη μαρινάτα: Βάλτε σε ένα σκεύος όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και το αγριογούρουνο, ανακατέψτε τα, ρίξτε το κρασί και το ξίδι, σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 18 περίπου ώρες.
Βγάλτε τα από τη μαρινάτα κι αφήστε τα να στραγγίσουν σε τρυπητό. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει και σοτάρετε μέσα σε αυτό το κρέας. Βγάλτε το κρέας και ρίξτε να σοταριστούν το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και τα σκόρδα. Ξαναβάλτε το κρέας στην κατσαρόλα και ρίξτε το κρασί, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με αρκετή σάλτσα. Πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά διαλύστε το αλεύρι στο κονιάκ και ρίξτε το στο φαγητό, για να πήξει λίγο η σάλτσα του, αφήνοντάς το λίγο σε χαμηλή φωτιά.
Συνοδέψτε το με τηγανητές πατάτες.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Εύη Λεοντίου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!