2 1/2 κιλά αγριογούρουνο
1 μπουκάλι κόκκινο καλό κρασί
15 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
10 ρόγες κόκκινες σταφύλι
1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
Μπαχάρι σε κόκκους
Αλατοπίπερο
Σε μία μεγάλη γάστρα τοποθετείτε το κρέας, το λάδι, το κρεμμύδι και το βάζετε στο γκριλ ξεσκέπαστο μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το γυρίζετε χωρίς να το τρυπήσετε με πιρούνι. Στη συνέχεια ρίχνετε το μισό μπουκάλι κρασί το σκεπάζετε χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο 220 και το ψήνετε 1 ώρα περίπου προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. Κατόπιν το βγάζετε και προσθέτετε τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο, το μπαχάρι, το υπόλοιπο κρασί και το ψήνετε άλλη μία ώρα. Στη συνέχεια προσθέτετε το σταφύλι, τα κάστανα και λίγο νερό αν χρειαστεί συνεχίζοντας το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να μείνει με το ζουμάκι του. ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ αμέσως συνοδευόμενο με πατάτες τηγανητές.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Εύη Μήτσου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!