1 – 1 1/2 κιλό χόρτα άγρια
2 λεμόνια
3 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα μας. Τα μοιράζουμε στους τρεις ορόφους του ατμομάγειρα, και τα βράζουμε στον ατμό για 40 λεπτά.
Καθώς βράζουν τα χόρτα μας, εμείς θα ετοιμάσουμε την σάλτσα λεμονιού που θα τα συνοδέψει: Ξύνουμε το ένα από τα λεμόνια μας στον τρίφτη του τυριού και κατόπιν στύβουμε καλά και τα δύο. Σε μια κούπα ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το ξύσμα, το ελαιόλαδο και τις σκελίδες του σκόρδου κομμένες σε πολύ μικρά κομματάκια. Αφήνουμε την σάλτσα να σταθεί μέχρις ότου βράσουν τα χόρτα μας. Μόλις ετοιμαστούν τα μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και περιχύνουμε με την σάλτσα λεμονιού.
Τα άγρια χόρτα στον ατμό δεν είναι μόνο ένα υγιεινό πιάτο διαίτης αλλά είναι και μια ιδανική σαλάτα για τους διαβητικούς, αφού τα χόρτα κατεβάζουν σημαντικά τις τιμές του ζαχάρου.