1 1/2 κιλό αλεύρι
250 γρ. γάλα
70 γρ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Αλάτι, ελάχιστη κανέλλα
Υλικά για τη γέμιση:
Μαλάξτε (ανακατέψτε)
1/2 κιλό μυζήθρα
50 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βάλσαμο (δυόσμο)
Βάζουμε το χλιαρό γάλα σε μια λεκάνη και διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, τη κανέλλα και το αλεύρι. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.
Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθουμε μπαλίτσες. Τις πιέζουμε με τη παλάμη μας τις ανοίγουμε και βάζουμε το μείγμα μυζήθρας. Με τα δάκτυλα κλείνουμε τις πιτούλες, πιέζουμε ελαφρά στη παλάμη, να γίνουν επίπεδες και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με καλό μέλι ή πετιμέζι.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη και την ευχαριστούμε πολύ.
Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικεδώ!