Υλικά:
10 αγκινάρες
Αλεύρι
2 λεμόνια
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βράζουμε με το χυμό του ενός λεμονιού και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν (τον χυμό του άλλου λεμονιού τον έχουμε χρησιμοποιήσει όταν τις καθαρίζουμε, δείτε την τεχνική εδώ). Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε ένα σουρωτήρι και μετά τις αλευρώνουμε καλά και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν χρώμα κι απ’ τις δυο πλευρές τους τις βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει πάνω του χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με σάλτσα σκόρδου.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.