8 αγκινάρες
1/2 κιλό αρακά
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 λεμόνι
Βούτυρο μαγειρικής ή ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε γάντια της κουζίνας ή μιας χρήσης στα χέρια μας και καθαρίζουμε τις αγκινάρες βγάζοντας ένα ένα τα σκληρά φύλλα τους. Κόβουμε με το μαχαίρι τις άκρες από τα υπόλοιπα φύλλα, τις κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε προσεκτικά το χνούδι τους. Αν θέλουμε τις κόβουμε ξανά στα δύο. Το κοτσάνι από τις αγκινάρες (όσο μέρος του είναι τρυφερό – δηλαδή αυτό που είναι μακριά από τη ρίζα) το καθαρίζουμε γύρω γύρω και το χρησιμοποιούμε. Σε ένα λεκανάκι στύβουμε το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε νερό και εκεί βάζουμε τις αγκινάρες που καθαρίσαμε για να μη μαυρίσουν. Στην κατσαρόλα μας βάζουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον αρακά, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τις αγκινάρες και λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα με τρία τέταρτα.