1 κιλό κρέας χοιρινό χωρίς κόκαλα
20 αγκινάρες
2 κρεμμύδια ξερά
2 πατάτες
4 καρότα
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άνηθο
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Υλικά για το αυγολέμονο:
1 λεμόνι
2 αυγά
1-2 κουταλιές κορν φλάουρ
Βάζουμε γάντια και καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα φύλλα και τα χνούδια έτσι ώστε να μείνει μόνο καθαρή η κούπα τους. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε και 5 περίπου πόντους απ’ το πάνω μέρος του κοτσανιού, αν είναι τρυφερό, καθαρίζοντάς το καλά γύρω-γύρω. Όπως καθαρίζουμε τις αγκινάρες μία-μία τις βάζουμε σε μία λεκάνη με κρύο νερό που έχουμε στύψει μέσα του ένα λεμόνι (για να μην μαυρίσουν).
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο κι εκεί μέσα τσιγαρίζουμε το κρέας (που το έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια) καλά απ’ όλες τις πλευρές ώστε να πάρει χρώμα. Κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα, προσθέτουμε ελάχιστο νερό, καπακώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για μισή περίπου ώρα. Κατόπιν προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, τις αγκινάρες, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο ακόμη. Προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι που να ψηθούν όλα μαζί. Μόλις γίνει το φαγητό μας το αποσύρουμε απ’ την φωτιά.
Σε ένα μπωλ, φτιάχνουμε το αυγολέμονο: Μέσα στο χυμό λεμονιού διαλύουμε το κορν φλάουρ, προσθέτουμε και χτυπάμε καλά τα αυγά και ρίχνουμε σιγά-σιγά ζουμί απ’ το φαγητό μας ανακατεύοντας διαρκώς. Κατόπιν ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, να πάει παντού, και χωρίς να ανακατέψουμε με κουτάλα αλλά κουνώντας αριστερά-δεξιά κυκλικά την κατσαρόλα φροντίζουμε να ανακατευθεί. Ανεβάζουμε στην φωτιά για να πάρει μια βράση και οι αγκινάρες αυγολέμονο με κρέας είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε!