1 σακουλάκι αγκινάρες κατεψυγμένες (750γρ.)
1 σακουλάκι αρακά κατεψυγμένο (1 κιλό)
3 καρότα
2 πατάτες
2 ρέβες
3 πιπεριές κέρατο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
3 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αρχίζουμε καθαρίζοντας και πλένοντας τα φρέσκα λαχανικά μας καλά. Κατόπιν κόβουμε σε μέτρια κομματάκια τις αγκινάρες, τα καρότα, τις πατάτες, τις ρέβες και τις πιπεριές. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να κάνει ένα καλούτσικο στρώμα στον πάτο της. Την βάζουμε σε μάτι με μέτρια φωτιά και όταν κάψει το λάδι τσιγαρίζουμε σε αυτό τα κρεμμυδάκια προσθέτοντας αλατάκι. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τον άνηθο, τα λεμόνια και το πιπέρι. Ρίχνουμε 750ml βραστό νερό και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Που και που του ρίχνουμε κανένα ανακάτεμα. Σε μισή ωρίτσα, προσθέτουμε τον άνηθο, πιπεράκι και αν χρειάζεται και λίγο αλάτι (δοκιμάζουμε το ζουμάκι για να καταλάβουμε, και ελαφρά ανάλατο να είναι δεν πειράζει μιας και θα διορθώσουν την γεύση τα λεμόνια στο τέλος). Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να προσθέσουμε λίγο ακόμα βραστό νερό (500-750ml) αν προτιμάμε το φαγητό μας να έχει αρκετό ζουμάκι. Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας που και που για ένα τέταρτο με μισή ώρα ακόμα. Όταν τα λαχανικά μας έχουν μαγειρευτεί καλά, σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και ανακατεύουμε να πάει παντού. Οι special αγκινάρες αλά πολίτα είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε!