Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
Κρημ τσίζ ή τυρί σε σωληνάριο
Ξυλάκια για σουβλάκι
Κάθε λουκάνικο μας δίνει δύο μποτάκια και ένα μέρος λουκάνικου που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε άλλη συνταγή (π.χ. Ποντικάκι θες τυράκι; ή Ποντικάκι μεθυσμενάκι).
Βράζουμε τα λουκάνικα Φρανκφούρτης και τα στεγνώνουμε καλά (να μην μείνει υγρασία και αλλοιωθεί το χρώμα τους τοπικά). Τα κόβουμε αφήνοντας μια λωρίδα πάχους δύο δακτύλων στη μέση τους (όπως φαίνεται στην από κάτω φωτογραφία – το τμήμα του λουκάνικου που φαίνεται ασπρόμαυρο είναι αυτό που θα δεν θα χρησιμοποιήσουμε).
Στην συνέχεια, περνάμε ενώνοντας τις δύο λοξές πλευρές σε ένα ξυλάκι για σουβλάκι και διακοσμούμε με μικρό κορνέ το τυρί κρέμα στο πάνω μέρος της αγιοβασιλιάτικης μπότας.