1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα μαργαρίνη (125γρ.)
1/4 κούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
1 αυγό
1 βανίλια
1 μικρή πρέζα αλάτι
Υλικά για την κρέμα τσιζ κέικ:
1 κιλό κριμ τσιζ
1 κούπα ζάχαρη (και λίγη ακόμη για πασπάλισμα)
3 κουταλιές αλεύρι
5 αυγά
2 κρόκους αυγών
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια
Πρώτα θα ετοιμάσουμε την βάση. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό, το ξύσμα, τη βανίλια και τα ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια απαλή ζύμη. Την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια, τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Σε μια στρογγυλή φόρμα με σούστα (να αφαιρείται ο πάτος της) 22 περίπου εκατοστών απλώνουμε το ένα μέρος της ζύμης ισόπαχα στον πάτο του. Το δεύτερο μέρος της ζύμης το απλώνουμε γύρω γύρω στα τοιχώματα της φόρμας μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το κριμ τσιζ με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τα ξύσματα, την βανίλια. Τέλος ρίχνουμε και ένα ένα τα αυγά (και τους επιπλέον κρόκους) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και λείο. Τότε βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης στη φόρμα μας και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αρχίσει το πάνω μέρος να παίρνει λίγο χρώμα. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100 βαθμούς και ψήνουμε για μία περίπου ώρα μέχρι μόνο το κέντρο του τσιζ κέικ μας να έχει σχετικά ανοιχτό χρώμα. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μας να μείνει μέσα του για μισή με μία ώρα. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε φέτες το τσιζ κέικ και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Με φλόγιστρο κάνουμε την ζάχαρη καραμέλα και απολαμβάνουμε ένα Νεοϋορκέζικο αυθεντικό τσιζ κέικ.