2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
4 αυγά
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού τρούφα σοκολάτας
1 φλιτζάνι καρύδα
1 φλιτζάνι του καφέ χυμό από πορτοκάλι
1 κουβερτούρα σοκολάτα
Λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
Υλικά για το σιρόπι:
5 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Δουλεύουμε στη λεκάνη το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά ολόκληρα και δουλεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το ξύσμα, το γάλα χλιαρό, το χυμό από το πορτοκάλι, την καρύδα, την τρούφα και τέλος λίγο – λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το δούλεμα ώσπου να πετύχουμε ένα στρωτό μείγμα. Βουτυρώνουμε το ταψί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 55 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε τα 5 φλιτζάνια ζάχαρη με τα 4 φλιτζάνια νερό για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο το κόβουμε το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Έχουμε στο μεταξύ λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αλείφουμε την επιφάνεια των κομματιών του κέικ και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ.