1 κούπα αλεύρι
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας νερό
1 κουταλιά βούτυρο (σε θερμ. δωματίου)
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
1-2 βανίλιες
1 κουταλάκι κονιάκ
Λάδι για τηγάνισμα
Άχνη ζάχαρη
Χωρίζουμε τα αυγά και σε ένα μπωλ και αφήνουμε τα ασπράδια να σταθούν για μισή ώρα. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη, το νερό, το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες, το κονιάκ και τα ανακατεύουμε. Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή, ίσα να σχηματίζονται σχήματα πάνω της. Ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα την μαρέγκα μέσα στο μείγμα του αλευριού. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φριτέζα και ρίχνουμε μέσα κουταλάκια ζύμης όχι πάρα πολλά κάθε φορά. Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές να ροδοκοκκινήσουν. Αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα σερβίρουμε ζεστά!