8 αχλάδια
1 σοκολάτα υγείας ή ζαχαροπλαστικής των 100 γρ.
1/2 λεμόνι
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά τζιν ή ρούμι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Αμύγδαλα φιλέ
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το κέντρο τους μαζί με το κοτσάνι. Τα καταβρέχουμε με το χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Σε μπεν μαρί βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα και το τζιν και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Μόλις δέσει η σάλτσα την κατεβάζουμε απ’ την φωτιά και την αφήνουμε να πάρει κανονική θερμοκρασία. Σερβίρουμε σε μια πιατέλατα τα αχλάδια όρθια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας και τα πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ. Αφήνουμε σε δροσερό μέρος ή και στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.