4 αχλάδια
100γρ. μπλε τυρί ή ροκφόρ
200γρ. λεπτοκομμένο προσούτο
2 κούπες ρόκα φρέσκια
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος ή γάλα
1 λεμόνι, τον χυμό του
Πλένουμε και σκουπίζουμε σχολαστικά τα αχλάδια μας και τα κόβουμε σε φετούλες στα οκτώ το κάθε ένα. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον χυμό του λεμονιού και μέσα του βουτάμε και ανακατεύουμε τα αχλάδια. Σε ένα μπωλάκι θρυμματίζουμε το μπλου τσιζ και προσθέτουμε ελάχιστη από την κουταλιά της κρέμας γάλακτος ή του γάλακτος. Ανακατεύουμε και αν το μείγμα μας δεν έχει συνοχή τότε προσθέτουμε λίγες σταγόνες γάλακτος ακόμη. Κόβουμε το προσούτο στα δύο κατά μήκος. Στρώνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι αχλαδιού ένα φύλλο ρόκας, λίγο μπλου τσιζ, το δένουμε με μια λωρίδα προσούτο και το τοποθετούμε στην πιατέλα μας. Καλές γιορτές!