Υλικά:
Στάχτη
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 φλιτζάνια νερό και 2 κουταλιές στάχτη από το τζάκι (στάχτη από ξύλα). Τα βράζουμε για 5 περίπου λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε την στάχτη να κατασταλάξει και προσεκτικά με μία κουτάλα, παίρνουμε σιγά σιγά το νερό – αλισίβα από την κατσαρόλα χωρίς να αναταράξουμε το ίζημα της στάχτης από τον πάτο της κατσαρόλας. Το νερό αυτό το περνάμε από ένα λεπτό τουλπάνι και είτε το χρησιμοποιούμε σε κάποια συνταγή, είτε το φυλάμε στο ψυγείο για αρκετό διάστημα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.