1/4 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά ή 60 γρ. φρέσκια
300 ml νερό
Κανέλα
Υλικά για το σιρόπι:
1/4 κιλού μέλι
1/2 ποτήρι νερό
1 λεμόνι
Σε ένα ποτήρι διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, την ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι και το αλάτι και τα χτυπάμε δυνατά στο μίξερ. Προσθέτουμε τη μαγιά στο μίγμα. Το μίγμα μας είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στο μπωλ και είναι λείο. Σε μία κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε αρκετό καλαμποκέλαιο και μόλις κάψει, παίρνουμε μία χούφτα από τη ζύμη, σφίγγουμε λίγο τη γροθιά μας, και την ποσότητα της ζύμης που βγαίνει στο πάνω μέρος της γροθιάς μας (ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα) την παίρνουμε με ένα κουτάλι και τη ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα να τηγανιστεί. Βγάζουμε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα όταν ροδοψηθούν.
Για το σιρόπι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι, μισό ποτήρι νερό και το χυμό ενός λεμονιού. Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με την κανέλα.