Καθαρίζοντας καρύδια
Έχουν πέσει στα χέρια μας καρυδάκια ακαθάριστα. Πρέπει να τα ανοίξουμε για να φάμε την πεντανόστιμη και ευεργετική τους ψίχα. Ευκολάκι θα μου πείτε και θα συμφωνήσω μαζί σας. Τι γίνεται όμως αν θέλουμε να κρατήσουμε το τσόφλι τους ανέπαφο (εννοείται χωρισμένο στα δύο δεν είμαστε ο Χουντίνι) για να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποια κατασκευή διακόσμησης; Και αυτό ευκολάκι είναι αρκεί να ακολουθήσουμε τις παρακάτω οδηγίες. Για να δούμε…
Λοιπόν παίρνουμε ένα μυτερό μαχαίρι (όχι στρογγυλή άκρη) και με αυτό σπρώχνουμε απαλά το μέρος του καρυδιού όπου υπάρχουν κάποιες ίνες (όχι την μυτερή του άκρη δηλαδή, την πλακέ) να φύγουν, και τότε θα δούμε μια μικρή τρυπούλα. Βάζουμε τότε τη μύτη του μαχαιριού στο άνοιγμα και το σπρώχνουμε σταθερά να μπει όσο πιο μέσα γίνεται. Στη συνέχεια στρίβουμε ελαφρά το μαχαίρι και το καρύδι ανοίγει στα δύο εύκολα. Σαν επιβράβευση για την πολύ καλή μας δουλειά τρώμε το βρώσιμο μέρος του καρυδιού!