3 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
2/3 κούπας κακάο
2/3 κούπας ελαιόλαδο
3-4 βανίλιες
3 κουταλάκια νες καφέ (σκόνη)
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ξύδι λευκό
Βράζουμε δύο κούπες νερό. Σε ένα ευρύχωρο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα. Σε ένα μικρό σκεύος αναμειγνύουμε το βραστό νερό, τον στιγμιαίο καφέ, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τις βανίλιες. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα μας στην λακουβίτσα του αλευριού και τα χτυπάμε μαζί για ένα με δύο λεπτά. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.