Τελικά την καλύτερη ψαρόσουπα την κάνει η μίξη Κοκκινόψαρου – Συναγρίδας – Λαυρακίου. Τέλος. Χωρίς ρύζια και μαλακίες. Μόνο πατάτα, καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, λαδολέμονο. Και θα την απολαύσω μόνος με συντροφιά μου μπόλικο πιπέρι.
Με ένα ποτήρι κρασί κόκκινο θα μερακλώσω και θα βάλω δεύτερο πιάτο, τραγουδώντας έτσι προς τάχα μου δήθεν στο θιγμένο, ενώ στην πραγματικότητα χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Και στο ανέμελο.
“Άμα θες να σε βγάζω και να σε συναρπάζω, να ‘σαι πιο ντεκλαρέ, σου ‘χουν πει στο φλιτζάνι πως μια Λίζα μου κάνει φιλετάκια πουρέ…”
του Δημήτρη Χίλιου
Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.