Η Σοφία Σακοράφα, ο Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου έκαναν χτες μια γενναία πολιτική πράξη, βάζοντας το συμφέρον της πατρίδας μας πάνω απ’ το προσωπικό τους όφελος, ψηφίζοντας παρών στο νομοσχέδιο παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ. Η ανταμοιβή τους απ’ το κόμμα ήταν διαγραφή, αλλά είναι οι μόνοι (πρώην πια) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατάφεραν να δώσουν λίγη ελπίδα στον ελληνικό λαό.
Χτες όμως έγινε κι ένα δεύτερο γεγονός που αξίζει προσοχής. 48 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν μια επιστολή ζητώντας αυστηρό έλεγχο του πόθεν έσχες όλων των βουλευτών. Οι βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή είναι οι παρακάτω:
Παραστατίδης, Θεοδωρίδης, Στασινός, Γιουμαντζίδης, Κεγκέρογλου, Παρασύρης. Ρεντάρη-Τέντε, Εμινίδης, Αμοιρίδης, Κουρουμπλής, Κωνσταντόπουλος, Λαφαζάνης, Τιμοσίδης, Οικονόμου, Παπαχρήστος, Τζελέπης, Τόλκας, Παπαγεωργίου, Δημαράς, Τριανταφυλλόπουλος, Κατσούρας, Μανωλάκης, Βαρβαρήγος, Βούρος, Τσώνης, Θεοχάρη, Ζούνη, Βλατής, Αθανασιάδης, Τσόκλη, Μαγκούφης, Μερεντίτη, Καρτάλης, Μόσιαλος, Καρανίκας, Ρήγας, Ζωίδης, Δημητρουλόπουλος, Αηδόνης, Αρβανιτίδης, Γιαννακοπούλου, Φαρμάκη-Γκέκη, Αράπογλου, Σαλαγιάννης, Παντούλας, Χαραλαμπόπουλος, Τσιαούση, Μοσχόπουλος.
Ανάμεσα στους 48, είναι οι δύο ήδη διαγραμμένοι απ’ την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Οικονόμου και Δημαράς. Ένα μπράβο και στους υπόλοιπους 46. Δυστυχώς ψήφισαν ναι στο χτεσινό νομοσχέδιο. Η επιστολή τους όμως, που ακολουθεί παρακάτω, δείχνει ότι δεν έχουν φάει το λωτό της λήθης, κάτι θυμούνται κι αυτοί απ’ τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ. Στις δύσκολες μέρες που έρχονται θα φανεί αν είναι αποφασισμένοι να συνταχθούν στο πλευρό του ελληνικού λαού ή αν θα… βολευτούν.
vidi
Είμαστε όλοι γνώστες της πολιτικής πραγματικότητας. Διανύουμε μια εποχή οικονομικής κρίσης αλλά και κοινωνικής υποβάθμισης.
Η πολιτική μας ηθική αμφισβητείται, και ο ρόλος μας ως εκπροσώπων του ελληνικού λαού και της δημοκρατίας κλονίζεται. Καθημερινά δεχόμαστε από την ίδια την κοινωνία αλλά και τα Μ.Μ.Ε. την χλεύη και την πλήρη απαξίωση.
Είναι κοινωνική απαίτηση αλλά και απαίτηση σύσσωμης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, να επέλθει κάθαρση και διαφάνεια στο πολιτικό μας σύστημα, για να διασώσουμε το πολιτικό μας ήθος και να αποκαταστήσουμε τη βουλευτική μας υπόσταση.
Εμείς μπορούμε και επιβάλλεται να προχωρήσουμε στην διαδικασία αυστηρού έλεγχου του πόθεν έσχες και κυρίως του πόθεν, για όλους όσους διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον. Ξεκινώντας πρώτα από την ίδια τη βουλή και για όλους εκείνους που διατέλεσαν πρώην και νυν :
Υπουργοί – Βουλευτές – Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων – Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών – Διοικητές, Πρόεδροι – Διευθυντές οργανισμών και λοιπών φορέων του δημοσίου και όσοι εκ του νόμου υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες.
Ώστε όπου και για όποιους διαπιστωθεί απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να δρομολογείται η κατάσχεση τους και να αποδίδονται στο κράτος. Διαφορετικά όσο αφήνουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν αντιδράσουμε με συγκεκριμένα μέτρα, το αρνητικό κλίμα θα συνεχίζεται και θα αποβαίνει εις βάρος όλου του πολιτικού κόσμου επί δίκαιων και άδικων.
Οι προσδοκίες του λαού πρέπει να εκληφθούν ως υποχρέωση μας καθιστώντας μας υπευθύνους για την εφαρμογή των νόμων, την πάταξη της διαφθοράς και την κάθαρση του πολιτικού συστήματος.
Το επιβάλλει η δημοκρατική μας υπόσταση, το απαιτεί ο έλληνας πολίτης.
Έτσι μόνο θα πειστεί η κοινωνία, ότι πράγματι οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου είναι αποφασισμένοι να εγγυηθούν την αλήθεια και την διαφάνεια, μέσα από την κάθαρση του πολιτικού συστήματος σε όλα τα επίπεδα διοίκησης.