Ζύμη κατασκευών με άρωμα κανέλας
Προσοχή! είναι για κατασκευές και στολίδια χριστουγεννιάτικου δέντρου(δεν τρώγεται).
Θα χρειαστούμε:
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα αλάτι
1/2 κούπα κανέλα
2 κουταλάκια τριμμένο γαρύφαλλο
Κατασκευή:
Βράζουμε 3/4 κούπας νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέσα σε αυτό μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ομοιόμορφη. Αν η ζύμη μας είναι λίγο κολλώδης αλευρώνουμε λίγο τα χέρια μας και την ζυμώνουμε έτσι για δέκα περίπου λεπτά. Η ζύμη κατασκευών είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε.
Ανοίγουμε “φύλλο” με πλάστη και με κουπ πατ κόβουμε σχέδια. Αν θέλουμε να τα κρεμάσουμε κάνουμε με ένα μολύβι μια τρυπούλα στο πάνω μέρος τους. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά σε ξηρό περιβάλλον και στη συνέχεια τα ζωγραφίζουμε, τους περνάμε κορδελίτσα και τα κρεμάμε ή κολλάμε πάνω τους μικρά διακοσμητικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ η ζύμη αυτή δεν τρώγεται!