Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β 
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Λαχταριστές συνταγές... Συνταγές ...δείτε τις όλες, επιλέγοντας κατηγορία!
Β 
Φαγητά
Γλυκά
Ορεκτικά
Σάλτσες
Εποχιακά
Νηστίσιμα
Διαβητικών
Διαίτης
Θρησκεία
Διάφορα
Κολπάκια
Πολίτικη κουζίνα
Greek Recipes
Συνταγές διασήμων
Εκδηλώσεις - Παιδικό πάρτυ - Μπουφέ - Επίσημο τραπέζι
Μενού - Menu
Β 
Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις - Παρουσιάσεις - Ειδήσεις - Ρίξε μια ματιά!
Β 
διακοπές στην Ελλάδα,ταξίδια στο εξωτερικό, τουρισμός, εκδρομές, εξωτικοί προορισμοί
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Β 
Παστίτσιο
Β 

Υλικά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 πακέτα μακαρόνια Νο3
2 κρεμμύδια
1/2 κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 λίτρα γάλα
12 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 αυγά
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι Πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ
λίγη τριμμένη φρυγανιά

Β 
Β 

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει. Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι και τον πελτέ και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να μείνει χωρίς υγρά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και στρώνουμε πάνω του μια στρώση μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε με λίγο τυρί. Μετά στρώνουμε τον κιμά και άλλη μια στρώση μακαρόνια. Τώρα θα φτιάξουμε την μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε πολύ το γάλα. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Το ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει το αλεύρι μας λίγο χρώμα. Ρίχνουμε το καυτό γάλα μέσα και ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ. Μόλις δέσει το μείγμα ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ έντονα προσθέτοντας και το υπόλοιπο τυρί αλλά και το μοσχοκάρυδο. Αδειάζουμε τη μπεσαμέλ στο ταψί, λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και αλείφουμε από πάνω την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά ( ή αν θέλουμε με τυρί ) και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Β 
Β 
Ψάρι Πέρκα πλακί
Β 

Υλικά:
1 1/2 κιλό φιλέτο πέρκας κατεψυγμένης
1 1/2 κιλό πατάτες
3 κρεμμύδια
1 κούπα λάδι
2 κουτιά ψιλοκομμένης ντομάτας
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι Πιπέρι

Β 
Β 

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε στρογγυλές φέτες τις πατάτες. Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ και τις στρώνουμε μέσα. Αλατίζουμε ελαφρά και στρώνουμε πάνω τους μια στρώση από κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη σαλάτα. Πάνω από τα κρεμμύδια προσθέτουμε λίγο λάδι. Ρίχνουμε λίγο μαϊντανό και το ένα κουτί ψιλοκομμένης ντομάτας. Κόβουμε σε κομμάτια την πέρκα και την στρώνουμε από πάνω. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και λαδώνουμε καλά. Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση κομμένα κρεμμύδια, μαϊντανό και το άλλο κουτί ψιλοκομμένης ντομάτας προσέχοντας έτσι ώστε να καλύπτει καλά τα κομμάτια του ψαριού. Αλατίζουμε πιπερώνουμε και λαδώνουμε ξανά. Ψήνουμε στους 220°C μέχρι το φαγητό μας να μείνει χωρίς πολλά υγρά.

Β 
Β 
Μυδοπίλαφο
Β 

Υλικά:
1 κιλό μύδια
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κούπες ρύζι Καρολίνα
Αλάτι Πιπέρι
Λάδι

Β 
Β 

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα λεκανάκι τα μύδια να είναι σκεπασμένα με νερό και τα αφήνουμε για 1-2 ώρες. Μετά τα πλένουμε καλά ξύνοντας με ένα μαχαίρι το κέλυφός τους έτσι ώστε να φύγει το εξωτερικό χνούδι τους. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό για να αχνιστούν. Παίρνουμε μόνο τα μύδια που το κέλυφός τους έχει ανοίξει και πετάμε τα άλλα που έχουν παραμείνει κλειστά. Το νερό που βράσανε το σουρώνουμε πολύ καλά με ύφασμα και το φυλάμε για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι. Όταν ροδίσουν βάζουμε μέσα και το ρύζι και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές. Μετά ρίχνουμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα μύδια και τα ίδια τα μύδια. Προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό από τη βρύση. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνει το ρύζι.

Β 
Β 
Τυρόψωμο
Β 

Υλικά:
350 γρ. τυρί φέτα
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μαγιά ή ένα φακελάκι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 αυγά

Β 
Β 

Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά πολύ καλά σε ένα φλιτζάνι τσαγιού με ζεστό νερό. Σε ένα ευρύχωρο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο όπου βάζουμε το αλάτι και την διαλυμένη μαγιά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και ομοιόμορφη. Σκεπάζουμε το μπολ με καθαρή πετσέτα και το κουκουλώνουμε με κουβέρτες μέχρι να φουσκώσει καλά. Σε άλλο μπολ βάζουμε το λάδι, τα αυγά και την φέτα θρυψαλιασμένη σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε καλά. Όταν φουσκώσει το ζυμάρι, προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα σε αυτό, το ξαναζυμώνουμε και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, όπου και το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει. Θα ψήσουμε το τυρόψωμό μας στους 200° C για μια ώρα μέχρι να πάρει όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα. Ζεστό ή κρύο είναι απόλαυση.

Β 
Β 
Γιαουρτογλυκό
Β 

Υλικά:
1 φρουι ζελέ Ανανάς
1 κονσέρβα ανανά (μικρή)
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

Β 
Β 

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη σκόνη του φρουί ζελέ και ένα ποτήρι καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή ταχύτητα (να μην κάνει αφρό). Προσθέτουμε ένα ποτήρι παγωμένο χυμό ανανά από το υγρό της κονσέρβας ανανά. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως αλλά να μην πήξει. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε κόβουμε σε κομματάκια λίγο από τον ανανά και το ρίχνουμε μέσα. Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο και το αφήνουμε να στερεοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε από πάνω τις ροδέλες του ανανά σε όποιο σχέδιο μας αρέσει. Και είναι έτοιμο!!!

Β 
Β 
Up
Β 
Β 

Οι συνταγές μας είναι γραμμένες με μεράκι και προσοχή ώστε τα φαγητά να είναι και εύγευστα αλλά και εύκολα στην παρασκευή τους. Διαρκώς προσθέτουμε κι άλλες έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα αλλά και να καλύψουμε όλο το φάσμα των υλικών αλλά και των περιστάσεων.

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας μια δική σας συνταγή, με χαρά θα την φιλοξενήσουμε στη σελίδα μας, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να της ρίξουν μια Ματιά! Για να την στείλετε πατήστε εδώ!

Β 
Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!
Β 
Wallpapers με θέματα από την Ελλάδα
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β