Θεατρικό έργο/κωμωδία
Εκδόσεις Λεξίτυπον, 2010
Ο συγγραφέας Νίκος Ζώρης έχοντας ζήσει τη μαγεία που προσφέρει το θέατρο σε όσους καταπιάνονται μ’ αυτό, αφού κατά καιρούς έχει λάβει μέρος ως ηθοποιός ή/και σκηνοθέτης στο ανέβασμα πολλών θεατρικών παραστάσεων από διάφορους ερασιτεχνικούς θεατρικούς θιάσους, αποφάσισε κάποια στιγμή να γράψει ένα θεατρικό έργο.
Έτσι λοιπόν, το 1989 έγραψε το θεατρικό έργο «Πονηρές δραστηριότητες» προκειμένου να συμβάλει και από τη θέση του συγγραφέα στη θεατρική δημιουργία, με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε κάποιους ανθρώπους που υπηρετούν το θέατρο να καταθέσουν το δικό τους όνειρο ψυχής πάνω στο σανίδι. Το έργο βραβεύτηκε το 1998 σε πανελλαδικό διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου, που προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, ενώ το 2002 κυκλοφόρησε στο ομώνυμο βιβλίο που είχε εκδώσει ο συγγραφέας.
Το 2010 ο Νίκος Ζώρης έκανε ριζική αναμόρφωση στο κείμενο του παραπάνω έργου και του έδωσε τον νέο τίτλο «Ραντεβού στο σπίτι μου». Το έργο είναι μια διασκεδαστική φαρσοκωμωδία που έχει ως θέμα τις συζυγικές απιστίες των ανδρών και τις αιτίες που τις προκαλούν. Οι άνδρες, σε όποια ηλικία κι αν φτάσουν, δεν παύουν να συμπεριφέρονται και να αντιδρούν σαν παιδιά. Παραμένουν παιδιά στις σκέψεις τους, στις επιθυμίες τους, στους ενθουσιασμούς τους, στις απογοητεύσεις τους, στις παρορμήσεις τους, στις επιπολαιότητές τους, στις ανασφάλειές τους, στις ερωτικές τους ανησυχίες.
Το θεατρικό έργο «Ραντεβού στο σπίτι μου» αναφέρεται σε δύο φίλους, τον Αντώνη και τον Λευτέρη, οι οποίοι αρχίζουν κάποια στιγμή να αναζητούν την ερωτική περιπέτεια με άλλες γυναίκες με σκοπό να σπάσουν την ανία και τη μονοτονία που νιώθουν να υπάρχει στη ζωή τους και στο γάμο τους, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τους. Φροντίζουν όμως, οι εξωσυζυγικές τους σχέσεις να έχουν μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα και βαθιά μέσα τους πιστεύουν ότι πάνω απ’ όλα είναι η οικογένειά τους. Περνώντας και οι δύο μια κρίση ηλικίας, ψάχνουν για αυτοεπιβεβαίωση. Επιζητούν την περιπέτεια όχι τόσο για το σεξ όσο κυρίως γιατί τους αρέσει όλο αυτό το σκηνικό, δηλαδή η προετοιμασία για να συναντηθούν με κάποια γυναίκα, η αγωνία, το φλερτάρισμα. Η αυτοπεποίθηση που αντλούν απ’ όλη αυτή τη διαδικασία, φαίνεται να έχει σ’ αυτούς μεγαλύτερο αντίκτυπο απ’ ότι η σαρκική ευχαρίστηση.
Και κάποια στιγμή, ο πρωταγωνιστής του έργου, ο Λουκάς, καταπιεσμένος οικογενειάρχης και άπειρος με τις γυναίκες, θα επιθυμήσει να πάρει κι αυτός μέρος στις ερωτικές περιπέτειες που μαθαίνει ότι έχουν οι δύο φίλοι του, ο Αντώνης και ο Λευτέρης, προκειμένου να ξεφύγει λίγο από την γκρίνια και τη ζήλια της αυταρχικής γυναίκας του της Σούλας. Και εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι τρεις γυναίκες-ερωμένες, μία εκ των οποίων προορίζεται για τον Λουκά. Πρόκειται για μια νεαρή χήρα, τη Τζούλια, η οποία είναι ναζιάρα, αφελής, ονειροπόλα, πολυλογού και περίεργη. Στη συνέχεια ακολουθούν κωμικές καταστάσεις με απροσδόκητες συναντήσεις, μπερδέματα, ανατροπές, παρεξηγήσεις, αποκαλύψεις.
Καλή διασκέδαση.