Ένα κιλό φύλλα από μαύρα λάχανα
Τρία τέταρτα φλιτζανιού ρύζι γλασέ
1/2 κιλού κιμά
3 κρεμμύδια τριμμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, μαύρο ή κόκκινο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι λάδι
Ζεματίζουμε τα λαχανόφυλλα για περίπου 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Σε λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το λάδι και το αλατοπίπερο.
Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα από το λάχανο, τοποθετούμε επάνω λίγη από τη γέμιση, κλείνουμε τις δύο άκρες και τυλίγουμε το φύλλο σα ρολό.
Όταν τελειώσουν τα υλικά μας τοποθετούμε τους ντολμάδες σε κατσαρόλα, στη βάση της οποίας έχουμε στρώσει ένα μεγάλο φύλλο λάχανο. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, ένα φλιτζάνι λάδι, τοποθετούμε ένα μεγάλο πιάτο πάνω στους ντολμάδες, για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και τους βάζουμε για μία περίπου ώρα σε μέτρια φωτιά. Όταν ψηθούν τους κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το πιάτο και τους περιχύνουμε με αυγολέμονο ή σάλτσα ψιλοκομμένης ντομάτας.
Την συνταγή αυτή μας έδωσε ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης Χάρρυ Κλυνν τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.
Για να διαβάσετε για τον καλλιτέχνη κάντε κλικ εδώ.