Υλικά:
4 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
3 φλιτζάνια ζάχαρη
8 αυγά
1 ποτηράκι κονιάκ
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα αμύγδαλα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να ξεφλουδίζονται εύκολα. Τα ξεφλουδίζουμε και τα περνάμε στο μπλέντερ μέχρι να κοπούν πολύ καλά. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε τα αυγά καλά. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τα αμύγδαλα, το κονιάκ, το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα του το μείγμα. Ψήνουμε τη βασιλόπιτα στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.