Η συνταγή αυτή είναι του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου. Δημοσιεύθηκε στην ομάδα “ΔΕΥΤΕ ΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ”!
Μην παραλείψετε να δείτε και το blog του Πατέρα Χριστόδουλου “Βασιλίνος”!
300γρ. χυμός ροδιού (είναι περίπου 3 ρόδια μεγάλα)
350γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
3 κ.γλ. κορν φλάουρ
Σ’ ένα κατσαρολάκι -που το βάζουμε σε φωτιά μέτριας έντασης- ρίχνουμε τον χυμό του ροδιού, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Βράζουμε το μίγμα για 6 λεπτά. Σε λίγο χυμό ροδιού που κρατάμε και στον χυμό λεμονιού λιώνουμε το κορν φλάουρ, το προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά συνεχώς. Μόλις η σάλτσα δέσει, την αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς (για 2-3 ώρες), ώστε να δέσει καλά. Μετά περιχύνουμε τον χαλβά μας, γαρνίροντας με καρύδια ή φυστίκια Αιγίνης, ακόμη και με σπόρους ροδιού και πασπαλίζουμε με κανέλα (μπορούμε να σερβίρουμε και μετά από 3-4 ημέρες∙ δεν παθαίνει τίποτα το γλύκισμα, αρκεί να διατηρείται σε δροσερό μέρος).
Επειδή και γι’ αυτήν τη σως πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι η ποιότητα γεύσης διαφέρει από ρόδι σε ρόδι, καλό είναι –σε περίπτωση που είναι πολύ ξινά- να ρυθμίσουμε κατά το βράσιμο την ένταση του ξινού στο επιθυμητό.
Η συνταγή αυτή είναι του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου. Δημοσιεύθηκε στην ομάδα “ΔΕΥΤΕ ΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ”!
Μην παραλείψετε να δείτε και το blog του Πατέρα Χριστόδουλου “Βασιλίνος”!