Γιαούρτι στραγγιστό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Δυόσμο
Μείγμα για μπάρμπεκιου
Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά μας εκτός από το γιαούρτι (σε ποσότητες ανάλογες του γούστου μας και της ποσότητας του κρέατος) και τα αναμειγνύουμε καλά. Σε ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το μείγμα του μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Με την μαρινάδα αυτή κάνουμε μια επάλειψη σε όλη την επιφάνεια του κρέατος και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί από 24 έως 36 ώρες. ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει να την αφαιρέσουμε καλά (π.χ. με απορροφητικό χαρτί κουζίνας) πριν ψήσουμε το κρέας μας (στην σούβλα ή στην σχάρα).