Φύλλο
Σάλτσα
Ρίγανη
Χοιρινή ωμοπλάτη
Κίτρινο τυρί
Αυγό
Σουσάμι
Παπαρουνόσπορο
Φέτα (προαιρετικά)
Μανιτάρια (προαιρετικά)
Πιπεριές (προαιρετικά)
Στρώνουμε το ένα φύλλο σε ταψί αφού έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και το τρυπάμε με το πιρούνι. Βάζουμε σάλτσα αρκετή κ ρίγανη. Βάζουμε 9 φέτες ωμοπλάτη κατά μήκος του φύλλο πάνω από τη σάλτσα, ρίχνουμε κασέρι κίτρινο τριμμένο, επιλογής μας. Μπορούμε να βάλουμε μαζί και φέτα για πιο πικάντικη γεύση. Ρίχνουμε πάλι σαλτσούλα, αν θέλουμε βάζουμε μανιτάρια και πιπεριές. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και γυρνάμε τις άκρες για να γίνει ο κόθρος αλλά και να μην ανοίξει καθώς ψήνεται και χυθούν έξω τα υλικά μας. Τρυπάμε πάλι το φύλλο με το πιρούνι και την χαράζουμε σε κομμάτια. Περνάμε με ένα αυγουλάκι και ρίχνουμε επάνω σουσαμάκι ή παπαρουνόσπορο ή και τα δυο μαζί. Ψήνουμε περίπου 35′ πάνω κάτω αέρα στους 180°.
Κόστος:
2,30 σφολιάτα
2,13 9 φέτες ωμοπλάτη
2,70 τριμμένο κασέρι
0,90 σάλτσα
0,25 αυγό
0,90 μανιτάρια
Άντε και 1€ το ρεύμα για να ψηθεί…
Κάτω από 9€ για 20 ΤΜΧ πιτούλα…
Σας φιλώ γλυκά όλους… Αν φτιάξετε χειροποίητη σφολιάτα, ακόμα καλύτερα… Αυτή είναι με έτοιμη…
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.