2 φλιτζάνια τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι
1/2 πακέτο βιτάμ των 250γρ.
1/2 φλιτζάνι τσαγιού τυρί
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
2 κουταλιές σούπας ούζο
1 αυγό
Τυρί τριμμένο
1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Κόβετε το βιτάμ σε μικρά κομμάτια και το προσθέτετε στο αλεύρι. Τρίβετε το μείγμα με τα δάχτυλα και ρίχνετε το τυρί.
2. Αναμειγνύετε το αυγό με το ούζο και το ρίχνετε στο μείγμα του αλευριού. Ζυμώνετε τη ζύμη ελαφρά.
3. Ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο χονδρό πάχους περίπου 2/3 εκατοστού και τη κόβετε με κουπ πατ σε μικρούς δίσκους.
4. Χτυπάτε ένα αυγό ελαφρά και αλείφετε τα μπισκοτάκια. Τα πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο (350 F ή 177 C) επί 15 περίπου λεπτά.
Σημείωση: Η συνταγή δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο “Υγεία και διατροφή”, εκδόσεις Ελαϊς Α.Ε., Αθήνα 1964!
Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Αναζητώντας την Χρύσα Παραδείση», της Μαρίας Τσοσκούνογλου!