Ντρέσινγκ γιαουρτιού Υλικά: 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1/2 λεμόνι 1 κουταλιά ελαιόλαδο Λίγο κόκκινο πιπέρι Λίγο ταμπάσκο σως…
Ντρέσινγκ Βινεγκρέτ Υλικά: 4 κουταλιές γιαούρτι 8 κουταλιές ελαιόλαδο 4 κουταλιές μηλόξυδο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Σε ένα…
Σάλτσα γιαουρτιού Υλικά: 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Σε…
Ιταλικό dressing (για σαλάτα) Υλικά: 1 φλιτζάνι λάδι 1/2 φλιτζάνι ξύδι 1 κρεμμύδι ξερό (μικρό) 2 σκελίδες σκόρδο 1…
Σάλτσα με κιμά (για μακαρόνια) Υλικά: 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1/2 κιλό φρέσκιες ντομάτες ή κονκασέ 2 κρεμμύδια 1/2 φλιτζάνι…
Σάλτσα Μπολονέζ (για μακαρόνια) Υλικά: 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια κομμένα 1/2 κιλό φρέσκιες ντομάτες ή…
Σάλτσα μουστάρδας (συνταγή 2η) Υλικά: 4 κουταλιές μουστάρδα 3 αυγά 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 μικρή κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές…
Σάλτσα μουστάρδας (συνταγή 1η) Υλικά: 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά βιτάμ 1 κουταλιά μουστάρδα Πιπέρι…
Σάλτσα λεμονιού (για ψάρι) Υλικά: 1 λεμόνι 1/2 βιτάμ 1 κουταλιά μαϊντανό Εκτέλεση: Πλένουμε και ξύνουμε το λεμόνι σε…
Σάλτσα για κοκκινιστά, της Ελένης Υλικά: 1 pummaro για κοκκινιστά 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα Μοσχοκάρυδο Κανέλα Πιπέρι μαύρο Μπαχάρι Λίγη ζάχαρη…
Εύκολη μπεσαμέλ, της Κατερίνας Υλικά: 2 λίτρα φρέσκο γάλα ή παστεριωμένο (όχι εβαπορέ) 4 κουταλιές βούτυρο 2 αυγά Αλάτι,…
Σάλτσα πορτοκαλιού (για πουλερικά και κρέας) Υλικά: 4 πορτοκάλια 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου 4 κουταλιές Grand Marnier 3 κουταλιές βούτυρο Αλάτι,…
Σάλτσα μελιτζάνας Με τις μελιτζάνες -τηγανητές ή ψητές- που σας περίσσεψαν από την προηγουμένη, μπορείτε να φτιάξετε…
Γαλλικό dressing (για σαλάτα) Υλικά: 1 φλιτζάνι λάδι 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 1 κουταλιά κοφτή μουστάρδα Αλάτι,…
Λαδολέμονο Υλικά: 4 κουταλιές χυμό λεμονιού 8 κουταλιές ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Ρίχνουμε τα υλικά μας…
Σκορδαλιά με πατάτες Υλικά: 6 πατάτες 1 σκόρδο (ή ανάλογα με το γούστο μας) 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 4…
Σάλτσα Ψητών (Μπάρμπεκιου) Υλικά: 1 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκελίδες καθαρισμένο σκόρδο 1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας 1 φλυτζάνι…
Dressing μυρωδικών (για σαλάτα) Υλικά: 1 φλιτζάνι λάδι 1/2 φλιτζάνι ξύδι 3 κουταλιές βασιλικό 3 κουταλιές μαϊντανό 1 πρέζα…
Νηστίσιμη μπεσαμέλ, της Χριστίνας Κι όμως υπάρχει. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε διάφορα νηστίσιμα φαγητά αλλά και όπου θέλετε…
Ντιπ με τυρί κρέμα και φέτα Ένα ντιπ με την πικάντικη γεύση της φέτας και την απαλότητα του cream cheese γίνεται…
Μπεσαμέλ με γάλα εβαπορέ Υπάρχει άραγε κανείς που να μην ξετρελαίνεται με την γεύση μιας καλοφτιαγμένης μπεσαμέλ; Μάλλον όχι!…
Εντυπωσιακό ντιπ με μπέικον και ροκφόρ Ένα απολαυστικό ντιπ με γεύση και εμφάνιση μας προτείνει αυτή η συνταγή. Συνοδέψτε το με…
Σάλτσα Μαδέρα Η σάλτσα μαδέρα έχει ξεχωριστή γεύση και είναι ιδανική για να συνοδεύσετε τα κρεατικά στο…
Κουλί με φράουλες Η σάλτσα κουλί είναι ιδανική για να περιχύσουμε κέικ και γλυκές πίτες, καθώς επίσης για…
Σάλτσα μανιταριών, από τον Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Αγγελόγλου Μια πεντανόστιμη σάλτσα που θα προσθέσει ένα βάθος στη γεύση του φαγητού μας, θα του…
Μπεαρνέζ σως (Bearnaise sauce) Η μπεαρνέζ είναι μία διάσημη γαλλική σάλτσα κυρίως για κρεατικά. Δοκιμάστε την και μπορεί να…
Μαγιονέζα στο μπλέντερ Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σπιτική μαγιονέζα. Νόστιμη σαν αυτή που αγοράζετε από το super market…
Ξυδάτη σάλτσα για θαλασσινούς κεφτέδες Φτιάξτε μια ξεχωριστή ξυδάτη σάλτσα για να συνοδεύσετε με αυτήν θαλασσινούς κεφτέδες! Είναι σκέτη κόλαση!
Dressing για σαλάτα καυτερό και ξινό Ένα ξεχωριστό dressing για τις σαλάτες σας! Ιδιαίτερα οι λάτρεις των καυτερών θα το λατρέψουν!
Κλασσική σάλτσα ντομάτας Μια σάλτσα ντομάτας που γίνεται εύκολα, γρήγορα και μας μαγεύει με την πλούσια γεύση της…
Λαδολέμονο, από τον Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Αγγελόγλου Ντρέσινγκ λαδολέμονου που αλλάζει την αίσθηση της γεύσης. Με το λαδολέμονο περιχύνουμε τα ψητά μας…
Μουστάρδα αγγλική, της Παρασκευής Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξουμε στη στιγμή αγγλική μουστάρδα στο σπίτι μας.
Sour cream – ξυνή κρέμα (βασική συνταγή) Η διάσημη sour cream, τώρα και σπιτική! Ακολουθήστε την πανεύκολη συνταγή και θα έχετε σε…
Σάλτσα Μαδέρα (της στιγμής) Υλικά: 1 κύβος νοστιμιάς κοτόπουλου 1/2 φλιτζάνι κρασί Μαδέρας 3 κουταλάκια κορν φλάουρ Εκτέλεση: Σε…
Σάλτσα Βασιλικού (για ψάρι και ζυμαρικά) Υλικά: 1 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό 8 κουταλιές βιτάμ 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος 2 αυγά…
Σάλτσα κρασιού (για ψάρι) Υλικά: 1 φλιτζάνι λευκό κρασί 2 κουταλιές βιτάμ 1 κουταλιά κορν φλάουρ 1 λεμόνι Εκτέλεση:…
Σάλτσα ντομάτας με μύδια και λευκό κρασί, της Εύης Συνταγή που μας έστειλε η Εύη Λεοντίου, για μια πεντανόστιμη και νηστίσιμη σάλτσα, η οποία…
Σάλτσα ψητής ντομάτας, από τον Γέροντα Παρθένιο Σάλτσα ψητής ντομάτας, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου…
Ντιπ με ελιές, της Ηλιάνας Υλικά: 250 γρ. πράσινες ελιές (γεμιστές με αμύγδαλο) 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας…
Ντιπ λευκό και νόστιμο Ένα δροσερό και εύγευστο ντιπ που συνοδεύεται τέλεια με κριτσίνια, κρακεράκια και φυσικά φρεσκοψημένο χωριάτικο…
Σπιτικό μείγμα τυριού boursin Το τυρί boursin χρησιμοποιείται σαν ντιπ, ή σαν άλειμμα τυριού, ή σαν σάλτσα για μπέργκερς,…
Σάλτσα ντομάτα (για μακαρόνια) Όλοι οι μακαρονάδες θα συμφωνήσουν ότι πολύ μεγάλη σημασία σε μια κλασική μακαρονάδα έχει η…
Βινεγκρέτ φράουλας Δεν είναι και η πιο συνηθισμένη γεύση σε βινεγκρέτ, αλλά σας εγγυόμαστε ότι είναι εξαιρετική…
Βινεγκρέτ φράουλας σπιτική Μια ιδιαίτερη βινεγκρέτ που μπορούμε να την απολαύσουμε πάνω σε διαφόρων ειδών σαλάτες, ψητό κρέας,…
Σάλτσα για όλες τις ώρες, του Κώστα Καρακάση Μια σάλτσα, από τον συγγραφέα Κώστα Καρακάση, κατάλληλη για όλες τις ώρες!
Σάλτσα μαρινάρα Είναι μια σάλτσα πολύ νόστιμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στα μακαρόνια όσο και στην…
Dressing ροκφόρ (Roquefort) (για σαλάτα) Μια ιδιαίτερη σάλτσα για σαλάτες που βασίζεται στο τυρί ροκφόρ! Δοκιμάστε την φυσικά! :)