Υλικά:
1 φλυτζάνι αλεύρι
4 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
2 μεγάλα κομμάτια φέτα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα 3 φλυτζάνια γάλα, ρίχνοντας λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Σε μια μεγάλη κούπα βάζουμε το τέταρτο φλυτζάνι γάλα και εκεί διαλύουμε το αλεύρι (μπορούμε να βάλουμε και λίγο νεράκι). Ανακατεύουμε. Όλο το μυστικό για να μην σβολιάσει είναι αυτό: όταν κοχλάσει το γάλα που ήδη βράζουμε, ρίχνουμε την κούπα με το διαλυμένο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν αρχίσει να πήζει χοντροκόβουμε με τα χέρια μας το τυρί.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.