500γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά άνηθο ξερό
1 κουταλιά μαϊντανό ξερό
1/2 κουταλάκι μαντζουράνα ξερή
1/2 κουταλάκι βασιλικό ξερό
1/2 κουταλάκι σχοινόπρασο
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κουταλάκι θυμάρι ξερό
Τα μυρωδικά δεν είναι απαραίτητο να είναι αποξηραμένα. Μπήκαν έτσι στην συνταγή για μεγαλύτερη ευκολία. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα μυρωδικά σαφώς το τυρί boursin θα γίνει αρωματικότερο. Αν λοιπόν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα μυρωδικά αρκεί να πολλαπλασιάσετε την ποσότητά τους x3. Και φυσικά μπορείτε να βάλετε όποια έχετε φρέσκα και να συμπληρώσετε με αυτά που έχετε αποξηραμένα.
Σε μεγάλο μπλέντερ χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα με το βούτυρο. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε το σκόρδο με την παρμεζάνα και όλα τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπλέντερ.
Αν είναι να χρησιμοποιήσουμε το τυρί boursin σαν ντιπ αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες για να δέσουν οι γεύσεις του, και το βγάζουμε εγκαίρως για να σερβιριστεί σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν είναι να χρησιμοποιήσουμε το τυρί μας για μπάλα τυριού ή άλλου σχήματος πάλι το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να σφίξει και στη συνέχεια με διαφανή μεμβράνη ή με αντικολλητικό χαρτί του δίνουμε το σχήμα της μπάλας ή όποιο άλλο σχήμα θέλουμε.
Εάν μας αρέσει μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χυμό και ξύσμα λεμονιού. Ή για ακόμη πιο τυρένια πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.