Υλικά:
250γρ. ροκφόρ
1 1/2 κούπα ξινή κρέμα (sour cream)
6 κουταλιές γάλα πλήρες
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 μέτρια σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σκόρδο με λίγο αλάτι προσθέτοντας λίγο λίγο το ροκφόρ και λιώνοντάς το με την καμπύλη του κουταλιού. Προσθέτουμε και την ξινή κρέμα, μπόλικο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος βάζουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε ξανά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή και πιπέρι. Αφήνουμε το ντιπ στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Θα έχει σφίξει σαν μείγμα αλλά θα επανέλθει όταν βγει από το ψυγείο.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.