1 συκωταριά αρνίσια
Λίγα αντεράκια
5 μάτσα κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μάτσο δυόσμο
1 μάτσο άνηθο
1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας. Τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κομματάκια της συκωταριάς και τα αντεράκια (καθαρισμένα, για την τεχνική καθαρίσματος της αντεριάς κάντε κλικ εδώ) και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα που έχουμε γεμίσει μέχρι τη μέση με νερό. Τσιγαρίζουμε εν συνεχεία με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να βράσουν για 45-60 λεπτά μέχρι να χυλώσουν. Σερβίρουμε ζεστή τη μαγειρίτσα προσθέτοντας λεμόνι.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!